blog img

Razmišljate li o stanu u Novom Sadu?

Veliki broj građana Srbije nema rešeno stambeno pitanje, a kupovina stana predstavlja jednu od najvažnijih odluka. Zato se na vreme informišite o tome šta vas sve čeka ukoliko planirate potragu za novim krovom nad glavom. Najčešći uzrok grešaka jeste neinformisanost kupaca, a i posrednici nekada imaju neprofesionalan pristup. Da ne biste došli u neprijatnu situaciju, na vreme se upoznajte sa načinom na koji funkcioniše tržište, ali i šta vas sve čeka ukoliko želite da kupite stan na kredit.

Naučne studije su pokazale da je za prosečnog stanovnika kupovina stana jedan od najstresnijih događaja u životu. Različiti su razlozi kupovine, a strah od prevare najviše plaši kupce.

Da li plaćanje kapare i učešća za kredit treba shvatiti ozbiljno?

Prilikom kupovine nekretnine, bilo da je reč o stanu, kući ili poslovnom prostoru neophodno je i plaćanje kapare. Iako je mnogi kupci ne shvataju previše ozbiljno, kapara je osiguravajući, ali i obavezujući faktor prilikom kupoprodaje. Njome se garantuje da će stan zainteresovani kupac uzeti, a takođe se obavezuje prodavac da će nekretninu baš tom kupcu prodati. Veoma je važno plaćanje kapare kako bi se kupci zaštitili ukoliko prodavac odustane od prodaje stana.
Predugovor sačinite tako da u njemu jasno stoji visina kapare, a nju kupac daje prodavcu u trenutku kada se predugovor potpiše. U predugovoru obavezno navedite visinu isplaćenog iznosa kako kasnije ne biste došli u neprijatnu situaciju prilikom isplaćivanja ostale količine novca. Kapara bi trebalo da bude 10% od celokupnog iznosa, ali i od kupca zavisi da li će izdvojiti baš 10% ili će isplatiti drugi iznos.

Praksa u Dream Home Real Estate-u doo da kupcu izađemo maksimalno u susret. Fleksibilni smo po pitanju iznosa kapare, ali takođe i po drugim pritanjima ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekretnine u našim objketima. Kapara kao sredstvo obezezbeđenja dogovora prilikom kupovine/ prodaje se u većini slučajeva ne vraća ukoliko kupac nije u mogućnosti da realizuje kupovinu nekretnine.

Da bi smo maksimalno izašli u susret našim kupcima, odlučili smo naše klijente dodatno “rasteretiti” tako da kaparu u slučaju ne dobijanja kredita vraćamo u celosti.
Ponudu naših stanova možete pogledati klikom na link prodaja stanova, ukoliko vam se dopada zakažite besplatnu prezentaciju.

Dream Home je dom koji nudi više.

Ostavite komentar